Erilaisten asioiden ja tavaroiden tuunaus on ollut jo pitkään muotia. Tavaroita voi ostaa kirppareilta halpaan hintaan ja niistä tuunataan mitä ihmeellisempiä asioita.

Näin Facebookissa maininnan näistä nukeista, joten oli aivan pakko käydä vilkaisemassa mistä on kyse. Nämä nuket löytyivät tekijän omilta Tumblr-sivuilta: http://treechangedolls.tumblr.com/treechangedolls2.jpg?1475642562treechangedolls1.jpg?1475642565

Joku on hokannut tarpeen muokata tarjolla olevia nukkeja "luonnollisemmaksi". Itse en erityisemmin tykkää noista isohuulisista, meikatuista nukeista/Barbeista, koska ne näyttävät luonnottomilta ja antavat vääränlaisen kuvan naisihanteista. En kuitenkaan myöskään ala jeesustelemaan niitä vastaan, vaan jokainen perhe tekee oman valintansa minkälaisia nukkeja lapsilleen tarjoaa. Meillä jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiin ja, jos joku haluaa ostaa noita Bratz-tyyppisiä nukkeja, siitä vaan.

Itselläni oli aika harvoja nukkeja tai Barbeja lapsuudessani, mutta ne jotka omistin, olivat perusnukkeja mitä 80-luvulla oli käytössä. Kyllä minäkin nukeilla leikkiessäni kuvittelin olevani aikuinen ja leikin kotia, jossa oli isä, äiti ja lapsi(a). Mielestäni sillä ei ole väliä näyttääkö nukke aikuiselta vai lapselta; lapsen oma mielikuvitus on niin rikas että he kyllä pystyvät niillä leikkimään "aikuistenkin" leikkejä, vaikka nukke ei näytäkään halvalta ja törröhuuliselta hutsulta.

Itselläni ei ole tallessa ainoatakaan omistamaani nukkea tai Barbia, joten itse en tällaisia luomuksia pysty tekemään. Tässä olisi ihanteellinen käsityökohde sellaiselle, joka jaksaa muuttaa prinsessat Tuhkimoiksi. Vink, vink: tässä olisi erittäin hyvä yhteinen projekti perheen vanhemmille ja lapselle. Ottakaa yksi nukke rohkeasti muokattavaksi ja suunnitelkaa lapsen kanssa yhdessä siitä aivan uudenlainen nukke.