Nyt kun olen lukenut Wattpadissa toisten kirjoittamia tekstejä, mieleeni palaa omat teiniajat, jolloin innostuin itsekin kirjoittamaan kaikenlaisia tarinoita. En edes tiedä kuinka monia tarinoita aloitin ja jätin kesken vuosien aikana, mutta niitä on paljon. Jossain vaiheessa haaveilin kirjan kirjoittamisesta, mutta en koskaan saanut kirjoitettua mitään aivan loppuun ennen kuin tarina jäi kesken ja aloin kirjoittaa jotain muuta.

En ole varsinaisesti kirjoittanut mitään fiktiivistä vuosikausiin - siitä taitaa olla jo varmaan yli 10 vuotta. Minulla on aina ollut aika vilkas mielikuvitus ja pääni kävi ylikierroksilla kokoajan suoltaen aina uusia ideoita kirjoittamiseen. Jostain syystä ideointi alkoi vähitellen vähentyä ja loppui sitten kokonaan. En tiedä miksi, mutta en jaksa enää keskittyä ideointiin samalla tavalla kuin vuosia takaperin. Ehkä vastaan tuli se paljon puhuttu "real life".

Minulla on vielä paljon materiaalia tallennettuna kirjoitusajoiltani. Osa on käsin kirjoitettuja lukuisille eri vihkoille, osa on koneella kirjoitettuja ja tallennettu tietokoneelle. Osa näistä sähköisessä muodossa olevista kirjoituksista ei enää jostain syystä avaudu, osan olen vahingossa hävittänyt kun olen siirtänyt dokumentteja uudelle tietokoneelle (ja taas uudelle koneelle, ja vielä kerran uudelle...)

Osa kirjoituksistani on hädin tuskin yhden tai kahden sivun mittaisia aloituksia. Osa on suunnitelmia tarinoista. Pisin kirjoitukseni on ehkä muutaman sadan sivun mittainen tarina, joka on edellen kesken. Se on ehkä suurin kirjoitussaavutukseni. Huomasin että kärsivällisyyteni ei riittänyt kirjoittamaan pitkää tarinaa ennen kuin kirjoitusinnostukseni katosi ja mieleni alkoi hahmotella uusia tarinoita. Tämän johdosta päätin alkaa hahmotella tarinaa joka jakautui lyhyehköihin lukuihin - aivan kuin tv-sarjan jaksot. Sain näin kirjoitettua useita eri lukuja ja tarina meni eteenpäin, eikä kirjoitus jäänyt kovinkaan pahasti kesken innostuksen kadotessa. Ja voin tarvittaessa jossain vaiheessa taas jatkaa kirjoittamista, jos vain saan jostain innostuksen.

Olen ollut aina aika ujo kirjoittaja, enkä ole varsinaisesti uskaltanut julkaista mitään muiden luettavaksi. Ehkä jonain päivänä julkaisen jotain... Toivoisin että jotain Wattpadin tapaista olisi myös suomenkielisenä. En tykkää julkaista tarinoita keskustelufoorumien tapaisissa paikoissa. Pystyn kyllä kirjoittamaan ajatuksia tällaiseen blogiin, mutta fiktiivisen tarinan julkaiseminen tuntuu jotenkin isolta.

Oikeastaan olisi mielenkiintoista lähteä työstämään tarinaa nyt aikuisena niiden teininä aloitettujen tarinoiden pohjalta. Ehkä siinä olisi projekti jossakin vaiheessa tulevaisuudessa...