ANGELA

Angela1.jpg?1474398782

Angela harjasi hiuksiaan vihaisena. Hän oli muutamia tunteja sitten leijunut ihanissa, pehmeissä pilvimassoissa, mutta sitten hän oli rysähtänyt sen lävitse ja putosi vauhdilla kohti maanpintaa ilman laskuvarjoa - ja maankamara läheni hänen allaan hurjaa vauhtia.

”Hitto!” hän sanoi vihaisena ja heitti harjansa sängylle. Hän tuijotti itseään peilistä. Sieltä häntä katsoi vihainen ja pettynyt vaaleahiuksinen tyttö. Hän kääntyi inhoten pois peilin läheisyydestä.

Kuinka äiti voi tehdä niin? hän harmitteli pettyneenä. Gary on juuri kiinnostunut minusta ja sitten äiti pakottaa minut kahdeksi viikoksi pois kotoa. Olen aina toiminut niin kuin hän on pyytänyt, en ole tehnyt mitään tyhmyyksiä, en ole pyytänyt mitään typeryyksiä ja nyt - miksi äiti ei voi luottaa minuun? hän ajatteli vihasta kihisten. Minulla on kerrankin jotain sellaista mistä olen uneksinut ikuisuuksia ja äiti tuhoaa sen oman matkansa takia. Kaksi viikkoa, Angela tuhahti mielessään. Kaksi viikkoa, jonka aikana Gary taatusti unohtaa minut ja etsii itselleen uuden tytön kainaloonsa - hyvät naiset ja herrat, ilmassa on pientä turbulenssia, mutta ei mitään vakavaa, pysykää rauhallisina.

”Niin ei tule tapahtumaan” hän sanoi uhkaavasti huoneensa hiljaisuudelle. Hän hätkähti mietteistään kuullessaan ovikellon soivan alakerrassa. Hän vilkaisi kelloaan kauhistuneena. Viisarit näyttivät armottomasti kellon olevan jo seitsemän - hyvät naiset ja herrat, olemme juuri menettäneet toisen moottorin.

”Iik!" hän kiljaisi kauhistuneena ja vilkaisi viimeisen kerran peiliin ja syöksyi alakertaan ovikellon soidessa yhä vaativammin. Hän aukaisi oven hengästyneenä ja hymyili oven takana seisovalle Garylle. Poika hymyili hänelle takaisin ja veti selkänsä takaa kukkakimpun. Angela huudahti hämmästyneenä ja otti kukat käteensä. Hän nuuhkaisi kukkia lumoutuneena. Hän pyysi Garya sisälle ja syöksyi itse keittiöön etsimään maljakkoa kukille.

Hän palasi takaisin Garyn luokse, joka katseli ympärilleen olohuoneessa.

”Joko lähdemme?” hän kysyi kohteliaasti ja Angela nyökkäsi vienosti hymyillen. Mikä herrasmies, Angela huokaisi ihastuneena ja pohti mielessään kuinka ihmeessä Gary näyttikin niin jumalaisen hyvännäköiseltä. Hänen hymykuoppansa vilahti aina välillä hänen hymyillessään, ja Angela oli lähes valmis pyörtymään hymyn yhä lisätessä Garyn  viehätysvoimaa. Kuinka ihmeessä hän oli onnistunut pääsemään treffeille Garyn kanssa!?

 


MISS PIGGYN KOMMENTIT:

Angela on yksi päähenkilöistä tarinassani "Devil's Gate". Nimestään huolimatta kyseessä ei ole mikään fantasiatarina, joka vilisee demoneja, vaan Devil's Gate on tarinan fiktiivinen paikka, jonne joukko nuoria joutuu onnettomuuden seurauksena. Tarinassa on kolme eri ryhmittymää, joita seurataan tiiviisti, ja joiden tiet kohtaavat tarinan loppuvaiheessa. Onnettomuudessa olleen nuorisojoukon lisäksi tarinassa tutustutaan joukkoon FBI-agentteja ja venäläisen mafian jäseniä. "Devil's Gate" on yksi niitä harvoja tarinoita, jonka juonen olen oikeasti kirjoittanut alusta loppuun. Itse sisällössä on vielä paljon täydennettävää, mutta omasta mielestäni oli suuri saavutus saada tarina kirjoitettua edes jollain tavalla loppuun. Tarinaan oli tarkoitus tulla myös kakkososa, mutta se on jäänyt kesken.

Edellä oleva katkelma on tarinan alkuvaiheilta, mutta ei ihan alusta, joten jokunen tiedonjyvänen ehkä puuttuu, jotta saisit kokonaiskuvan tilanteesta. Mielestäni katkelma oli kuitenkin sopiva aloitus ensimmäistä tarinabloggaustani varten.

Esittelen jatkossakin kirjoittamani katkelmat tarinan hahmon nimellä, joten älkää ihmetelkö typeriltä vaikuttavia nimiä - ne eivät oikeasti ole tarinan otsikoita, vaan eräänlaisia työnimiä.

Yritän etsiä jokaiseen tarinan pätkään myös kuvan, joka kertoisi jotain tarinan hahmosta, tunnetilasta tai paikasta. Tulen laittamaan kaikki kuvat myös Pinterest-tililleni.