Nyt kun askarteluni ovat pienellä mietintätauolla, ajattelin esitellä myös muita harrastuksiani. Ensimmäisenä ottaisin esille Postcrossingin (www.postcrossing.com). Itse liityin Postcrossingiin vuonna 2008 ja se oli mielenkiintoinen ja mukava harrastus. Kaverini oli jo ollut mukana hieman pidempään, joten sain heti hyvää apua Postcrossingiin liittyvissä asioissa.

Aluksi korttien vaihtaminen ja saaminen tuntui hitaalta kun kortteja ei ollut kerrallaan liikkeellä kovinkaan monta ja matka-aika Kiinaan tai Etelä-Amerikkaan saattoi kestää pitkään. Jokaisen kortin saaminen tuntui hienolta ja oli mukava seurata miten korttien lähettäjät sijoittuivat maailmankartalle. Jossain vaiheessa aloin myös vaihtaa kortteja muutamien samanhenkisten ihmisten kanssa ja osallistuin erilaisia hippoihin tai kilpailuihin, joiden kautta sai kortteja nopeammin.

Postikulut ovat nousseet jatkuvasti viime vuosien aikana ja Postcrossingia en ole aktiivisesti harrastanut enää noin 4 vuoteen. Haluaisin taas jatkaa tätä harrastusta, mutta pitää vielä miettiä asiaa. En kadu tämän harrastuksen aloittamista, enkä kadu taukoakaan, mutta kaipaan sitä jännitystä joka tuli joka kerta postilaatikolle mennessä.

Kaappieni kätköihin on jäänyt lukuisia (=satoja) saapuneita kortteja, jotka odottavat jotain käyttöä ja osan olen laittanutkin kehyksiin ja seinälle esille. Haluaisin nyt esitellä saamiani kortteja. Korttivalikoima on vähän sekalainen, osa on yksinkertaisia, osa on vähän hienompia, osa on maisemakortteja, toiset vähän taiteellisempia…