Ajattelin tässä välissä esitellä yhtä rakasta harrastustani, eli valokuvausta. Ensimmäisen digipokkarin hankin joskus v. 2004 tai 2005. Kameran valmistaja oli muistaakseni HP, eikä sillä saanut kovinkaan kummoisia kuvia mutta sen kautta sain kipinän valokuvaukseen. Melko pian hankin jo vähän paremman kameran. Uusi kamerani oli Konican (tarkempaa mallia en muista, jotain Z-mallia se oli), joka oli normaalia digipokkaria kookkaampi ja lähempänä järjestelmäkameraa kuin pokkaria. Tällä kameralla tuli otettua tuhansia kuvia niin kesällä kuin talvella.

Inhoan ladattavilla pattereilla toimivia kameroita, joten pian tämä tuli haitaksi tähän kameraan ja oli aika miettiä uuttaa kameraa. Ostin pitkän harkinnan jälkeen käytettynä ensimmäisen digijärkkärin. Malli on Canon 400D. Tämä kamera on ollut uskollinen kumppani jo lähes vuosikymmenen. Se on jo vähitellen alkanut reistailla, joten toivon mukaan saan korvattua sen pikapuoliin.

Aluksi kuljetin myös järkkäriä mukana reissuissa, mutta pian huomasin ettei ison kameran kuljettaminen ole helppoa, eikä välttämättä järkevääkään. Ostin rinnalle pienen digipokkarin, jolla olen ottanut suurimman osan viimeaikaisista kuvistani.

Toivoisin että voisin pian korvata molemmat kamerani yhdellä kameralla, jossa olisi sellaisia ominaisuuksia, etten enää tarvitsisi kahta kameraa.

En ole ammattilainen kuvien ottamisessa, enkä edes ole jaksanut opetella kaikkia hienouksia mitä kameroilla ja kuvankäsittelyohjelmilla voisi tehdä. Tähän asti olen selvinnyt aika hyvin, mutta tulevaisuudessa yritän panostaa enemmän kameran ja kuvaamisen hienouksiin.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen ottanut useita tuhansia kuvia (varmaan kymmeniä tuhansia). Useimmiten olen kuvannut luontoa tai lähipiiriäni. Olen haaveillut jo vuosia että opiskelisin valokuvausta vähän enemmän ja ihmisten kuvaaminen kiinnostaa.

Sillä aikaa kun aivoni suunnittelevat uusia askarteluja, ajattelin tuoda esille joitakin ottamiani valokuvia vuosien varrelta. Blogissa esittelen teille lähinnä luontokuvia.